Köpevillkor

Active Life Equipment har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig likvid erlagts från kund. Active Life Equipment drivs i samarbete med Röda Stjärnan, paket kan skickas från Röda Stjärnan eller ha deras etiketter osv. på sig.

Öppet köp
Enligt distans- och hemförsäljningslagen har våra kunder alltid 14 dagars öppet köp vid köp på webben. Öppet köp förutsätter att varan är i oförändrat skick samt att etiketter och förpackningar är vara hela. Köparen betalar returportot. Läs mer på Konsumentverkets hemsida. Skicka ej returer via Posten rekommenderat eller bussgods, då dessa inte kan hämtas ut av vår personal. Returer godtas endast via valt fraktsätt och/eller Schenker och Posten. Tänk på att en varas kartong måste slås in i något för att skydda kartongen från slitage under transport.

Fraktkostnad
Vi tar i genomsnitt endast betalt för faktiska kostnader även om viss avvikelse kan ske genom systemets sätt att räkna på vikt och volym. Din fraktkostnad beräknas automatiskt då du lägger till saker i din kundkorg.

Förpackningar
I regel är inte förpackningen en del av produkten och många kartonger kan vara av enklare sort, alternativt är produkten förpackad i en zipper-påse. Detta beror på att många saker köps i bulk eller att tillverkaren inte prioriterar förpackningens design. Om förpackningen är viktig för dig som köpare är det bäst du kontaktar oss i förväg för att höra hur förpackningen ser ut och i vilket skick den skickas.

Leverans
Beställningar skickas så snabbt vi kan, nästan alltid samma arbetsdag. Stopptid för att försändelser ska gå iväg samma dag är ca 11.00 för schenker och 15.00 för Posten, men vi arbetar in i det sista med att få iväg din order samma dag. Total leveranstid är 1-4 dagar. Beroende på försändelsens storlek får du antingen hem ordern till din dörr, eller får du en avi så du kan hämta ut den på närmaste post/schenkerombud. Postpaket till Norrland samt Schenker tar en dag extra

Betalning
Betalning kan ske via kort, postförskott, faktura, PayPal eller förskottsbetalning till något av våra konton.

Kortbetalning (avgift 0 kr). Du betalar smidigt och tryggt med kredit- eller bankkort via vår hemsida. Korttransaktionen sker säkert med Payer som är en tredjepartsleverantör för kortbetalning. Välj kortbetalning när du slutför ditt köp och fortsätt enligt informationen du får. Vi ser din betalning direkt och kan skicka ordern omedelbart.

Postförskott (avgift: 56:-): Du betalar på postkontoret när du hämtar ut varan. Outlösta paket debiteras med 250 kr. Kontrollera därför noga att du verkligen kan hämta ut paketet innan du beställer.

Faktura: Du betalar i efterskott per faktura. 14 dagars betaltid från datumet när beställningen läggs på hemsidan. Du måste vara över 18 år och får ej ha någon betalningsanmärkning för att använda faktura. Kreditprövning görs alltid. Fakturaavgift 19 kr. Vi har rätt att neka rätten till faktura. Leveransadressen måste även vara samma som din folkbokföringsadress. Du betalar till bankgirokonto 258-2765. Dröjsmålsavgift: vid försenad betalning utgår påminnelseavgift 60 kr samt dröjsmålsränta. Allt i enlighet med Konsumentköp- och kreditlagen. Vi förespråkar en sund privatekonomi, köp inte dyrare saker än du har råd med.

Kreditgräns
Nya kunder definieras som kunder som aldrig tidigare har beställt och betalat (oavsett betalsätt). Att enbart lägga en beställning och inte betala denna gör således inte att man blir befintlig kund. Nya kunder har kreditgräns på 1500 kr inklusive frakt mot faktura oavsett antal utestående fakturor. Övriga kunder räknas som befintliga kunder. Befintliga kunder har ingen bestämd kreditgräns mot faktura för utestående belopp utan prövning sker från fall till fall.

Förskottsbetalning till bankgiro/bankkonto. (avgift: 0:-): Du betalar i förskott till bankgirokonto 258-2765. Uppge ordernumret i meddelandefältet (ej OCR). Så fort vi har fått pengarna skickas varorna. Det tar ca 1-2 bankdagar från att du gjort din betalning till att vi ser din betalning.

Förskottsbetalning med Paypal. (avgift: 9:-): Du betalar i förskott med Paypal. Du följer bara instruktioner som står i det mail som du fick när du lade beställningen här på hemsidan. Om du undrar något om nedan, vänligen kontakta oss på adressen webb@rodastjarnan.com.

Sekretess och säkerhet personuppgifter När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I de fall du väljer att betala med faktura måste du även ange ditt personnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. Vi dokumenterar all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss.

Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall vår kundservice.

Reklamation
Om varan inte var i det skick som förväntades så skall vi givetvis lösa detta på lämpligt sett, med utgångspunkt från konsumentköplagen. Kan felet skyllas på oss så betalar vi frakten och pengar kommer 100% tillbaks till den missnöjda kunden. Är man bara missnöjd men felet inte direkt kan skyllas på oss (tex. fel storlek, vi kan inte göra mer än en uppskattning om den passar just dig) så är det inga problem att skicka tillbaka varan, kunden betalar då frakten fram och tillbaka enligt distansköplagen. Om en smärre meningsskiljaktighet föreligger så kan man erhålla erhålls presentkort.

Säkerhet & Sekretess
Active Life Equpment garanterar att aldrig lämna ut dina personuppgifter eller e-postadress till tredje part.

Myndigförklarande
Genom att godkänna köpeavtalet, förklarar sig kunden myndig. Om den omyndiges avtal senare ratihaberas, blir den omyndiga ersättningskyldig 150 kr för brev och 250 kr för paket, då den har lämnat falska uppgifter om sin behörighet. Detta i enlighet med svensk lag. I Sverige gäller det med ett fåtal undantag att kunden ska vara 18 år fyllda eller ha målsmans tillstånd vid köp.

Nekande av köp
Vi nekar alltid kunder köp i följande situationer: misstanke om att varan skall användas i olaglig verksamhet, om kunden begår brottslig handling i samband med köp eller om kund kränker, hotar eller beter sig illa mot vår personal. Kunder som blivit nekade köp men vill driva vidare ärendet hänvisas till företagets ledning.

Foreign buyers
We sell to all countries. We use the Swedish postal office’s pricelist. The p&p are slightly higher than domestic shippings. See www.posten.se We have pleased customers from USA, Norway and more. For more information, contact us at webb@rodastjarnan.com